Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009. 01. 01.

Séta a tesókkal

A csapat Újév napján, hogy jól induljon 2009 is, közös sétát beszéltünk meg barátainkkal, akiknél a C betűs alom másik két szukája cseperedik – Csoda és Curükk, akinek hivatalos neve végül Cudar lett.
CsigaA rövid és hideg nappalok miatt nem láttam őket már több hete, így kiváncsian vártam milyen is Csiga két testvére. Mikor megérkezett a két szeleburdi kritikusan vizsgálgattam őket. Első ránézésre láttam, hogy nagyon elevenek és elég neveletlenek, sok szigorban nem volt még eddig részük.
CudarElindult a kis csapatunk, a három kopólány és a gazdák. A pórázos vonulásnak, ahogy kiértünk a rétre, vége lett. Szabadon engedtük a kutyákat, ők pedig vidám rohangálásba, szaglászásba kezdtek. Nagyon tetszett nekik a dolog. Csoda és Cudar nem szakadt el egymástól, Csiga inkább külön utakon járt. A kis kopók nagyon távolra nem mentek, és időnként visszajöttek hozzánk egy üdvözlésre, kis simogatásra.
CsodaTartott ez addig, míg az erdő mellé nem értünk. Csiga, aki folyton elöl járt, egyszer csak letette az orrát a földre, és határozott ügetéssel befelé iramodott a sűrűbe. Kiabáltunk neki, de messze volt és nem állt meg. Szerencsére pár perc múlva előkerült, és másfelé folytatta a felderítést. Nem kapcsoltunk elég gyorsan, és nem fogtuk meg a kutyákat, így hamarosan Csoda és Cudar is rátalált az ingerlő nyomra. El is indultak rajta azon nyomban, mint a villám... hiába ordítottunk, ahogy a torkunkon kifért, semmi eredmény. Pár perc múva meg is hallottuk azt a bizonyos csilingelő hangot, aztán meg csak hallgattuk... hallgattuk... Nem nagyon távolodott, de nem is közeledett. Egy idő után inkább úgy döntöttünk, hogy utána nézünk a kis vadászoknak. Követtük a hangjukat, ami továbbra sem távolodott, ott kavarogtak a környéken a csapákon, teljesen elvette az eszüket az izgalmas illat. Volt, hogy 10 méterre rohant el az egyik mellettünk, kiáltottunk neki, de mintha süket lenne... fel sem emelte a fejét. Aztán valahogyan sikerült megfogni az egyiket. Utána nem sokkal a másik agya is tisztulni kezdett, igy hagyta magát utolérni. Megkerültek a kis vadászok!Póráz felcsatol, irány vissza a mezőre. Hiába, akárhogyis még csak 9 hónaposak a vadászösztön bennük van, a két kölyök pedig jól belevitte egymást a bolondságba. Ezen túl a sétákon egyszerre mindig csak egyet engedünk el. Így, a még nem annyira magabiztos fiatalok, nem mennek olyan messze, és ha nyomra is találnak, viszonylag hamar visszatérnek a csapathoz. A következő közös sétákon ez be is igazolódott.

Vissza