Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009. 01. 07. Az első napok 
Az első vacsora! Kíváncsian és aggódva figyeltük hogyan fogadja Bori a semmiből előkerült kis apróságot, az első és eddig egyetlen kölykét. Mivel a szülés élménye számára kimaradt, látszott rajta, hogy nem igazán érti mi az a csöppség mellette, és mit is akar tőle. A kicsi hamar rátalált a csecsre és buzgón szopni kezdett. Bori érdeklődve, bár kissé bizonytalanul szagolgatta és nyalogatta. Aztán egyszer csak, mikor a pindur mocorogva másik csecs után kutakodott csúnyán odamordult, talán még oda is kapott. Mikor rászóltunk elhallgatott és hagyta tovább szopni a kicsit, de ez a tette meggyőzött minket arról, hogy korai még mellett hagyni a porontyot. Pihennie kell még a szukának, és szoknia az új helyzetet. 
Infralámpa alatt Evés után megmértük a pindurkát és döbbenten láttuk, hogy a mérleg 680 grammot mutat. Megnézve az előző alom adatait láttuk, hogy ott a legnagyobb kölyök egy hetes korára érte el ezt a súlyt és a legkisebb akkor is csak 450 grammot nyomott.
Éjjel két óránként keltünk és szoptattuk a kicsit. Bori hagyta magát, ügyetlenül nyalogatni is próbálta, de amikor a pici az egyik ciciről a másikra váltott, mind kétszer odamordult és csattintott a fogával. Szerencsére miután rászóltunk hagyta tovább enni a kicsi dedét. 
Együtt Másnap reggel már a negyedik szoptatásnál tartottunk, és végre atrocitás nélkül zajlott le a dolog. Mivel most nem hagytuk őket magukra, megpróbáltuk otthagyni a kölyköt az anyja mellett. Egész nap szépen békességben elvoltak együtt. Bori egyre ügyesebben látta el anyai feladatait, nyalogatta, tisztogatta apróságát. A 31-i szilveszteri bulit mégsem mertük megkockáztatni, csendesen töltöttük el az év utolsó óráit, a kutyákat figyelve, éjfélkor pedig koccintottunk az ő egészségükre is. 
Anya és lányaSzerencsére óvatosságunk túlzottnak bizonyult, mert Bori azóta is mintásan viselkedik!
A kicsike szépen gyarapodik, 4 naposan 980 gramm volt és ma egy hetesen már 1400 gr. Megduplázta születési testsúlyát, ahogy a nagykönyvben meg van írva!

Vissza