Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009. 02. 11. Tegnap volt 6 hetes! 
Portré - Csak a kezünkben marad nyugton...Az elmúlt 3 hetet kint töltötte az apróság. A házban az infralámpa finom meleget csinált, amit Bori és a kicsi és nagyon élvezett. Már az első nap felfedezte az új környezetét: átmászott a ház alacsony küszöbén és ügyesen körbejárt a fedett kennelben. A nyitott részt elkerítettük előle, oda csak a mamája tud kijárni, azaz elegánsan kiszökkenni, mivel kb 40 cm magas „köszöböt” emeltünk.  Rohaaaaaam!!!A pici rögtön háztiszta lett, kisebb nagyobb dolgait ösztönösen házon kívül intézte. 

Dede mozgása látványosan fejlődik, a kúszásból dülöngélésbe csapott át, majd kihagyva a ballagást rögtön pattogni kezdett. Ezt azóta is csinálja... többet mozog függőleges irányba, mint előre. De villámgyors! Fel alá rohangál, mint egy torpedó és mindent meg akar rágni. A kedvence az újságpapír, a zacskó és a csizmám. 
Kedvenc játék a kedvenc helyén!Megjött a hangja is! Amikor magára hagyjuk hangosan fejezi ki nemtetszését – zeng tőle az egész udvar. Sokat birkózunk vele, hogy pótoljuk a tesók játékát ilyenkor vérfagyasztóan morog és hangosakat vakkant. 
Az evésbe gyorsan belejött!Két napja az anyatejen kívül szilárd táplálékot is kap. Rögtön csirkehússal kezdtük, kicsontozva, feldarabolva. Én azt hittem gondot fog okozni, hogy nem valami pépeset kap, de Dede nem így gondolta... egy szempillantás alatt beporszívózott mindent. Egyáltalán nem jött zavarba az új íz, az új halmazállapot, az új evési mód miatt. 
Kacsavadászat Most már 5 kiló, gyönyörű fényes a szőre, kerek a pocakja, egyenesednek a lábai és nyúlik az orra. Nagyon helyes kutyababa, tiszta anyja! 
Tegnap megismerkedett Rencével. Mivel Rence ügyes, óvatos a kicsikkel, gondoltuk nem fog rossz élményt okozni a dednek. Játék RencévelSzerencsére Dede nem volt megilletődve, Rence inkább... óvatosan játszott a picivel, hagyta az apróságot kezdeményezni.  A találkozó végül jól sült el, olyannyira, hogy ma Pötyi, Manka és Csiga is találkozhatott a kis vasgyúróval. Szerencsére a szeleburdiak is jól viselkedtek, így hamarosan reméljük hosszabb időre is együtt lehet hagyni őket és a kis Dede a fiatalokban hamarosan játszótársra lelhet.

Vissza