Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek a kis F betűsekről

2010.06.28

Június 5-én az utolsó két kis lurkó is új gazdáihoz költözött, kiürült az udvar, legalább is úgy tűnt nekünk, amikor végigsétálván nem kellett háromszor is átesnünk a bokáink körül cikázó kis vakarcsokon!

Nagyon vártuk az első híreket az aprókról, hogy viselkednek az új környezetben, és főleg, hogyan válnak be új gazdájuknál. Szerencsére eddig csak rosszat hallottunk róluk! :-) Mindegyik ügyesen feltalálta magát új helyén és a családjuk elégedetten számol be csintalankodásaikról.

Fintor, aki apja családjához került, a tyúkok réme, már volt kint az erdőn is, ahol minden új szagot harciasan megugatott. Nem fél semmitől, még a borz sem vette el a határtalan bátorságát, amikor szembetalálkoztak.

Fecske vígan leckézteti erdélyi kopó barátját Dománt, ha pedig sikerül kihúznia a gyufát az autó alá menenkülve nyer egérutat. A szomszédos templom harangozását együtt kísérik csodálatos énekükkel.

Kép

Fogaras a nálánál 2szer nagyobb juhászkutya társát rágcsálja éles fogacskáival, szerencsére az fel sem veszi a kis kopó macerálását, inkább örül a társaságnak.

Kép

Fricska vígan szaladgál a nagy kutyák közt, mindenbe beleüti az orrát, nélküle nem történhet semmi.

Kép

Fátyol sorsa igazán irigylésre méltó, hivatásos vadász gazdája ágyában tölthette az első éjszakát, azóta is minden kívánságát lesi új családja. Tudják, a jó kutya, ha megnő meghálálja.

Kép

Felhő sem panaszkodhat, bár kicsit nehezen szokta meg, hogy egyedül kell töltenie az éjszakákat, most már minden rendben. Belakta a kertet, a macska ideiglenesen elköltözött. A gazdái, ahová tehetik viszik magukkal. Már ügyesen sétál pórázon és anélkül is.

Kép

Firka nagyon jól érzi magát új gazdái társaságában, de ez kölcsönös. Minden nap sétál, barátkozik a kutyusokkal, de a hattyúk és a macskák nagy ellenségei! Okos kutyus, már tud ülni  és sorban tanulja a paracsszavakat. Sokat eszik és a görögdinnyét is imádja!

Kép

Fenyves, azaz Szofi új gazdái is nagyon elégedettek az új családtaggal. Szofi ügyesen és gyorsan tanul. Kiveszi a részét a házimunkákból is. Újabb és újabb ötletei vannak a kertépítés területén, söpörni csakis ő szeretne, a lakberendezés is foglalkoztatja, ugyanis bizonyos tárgyakat más és más helyre cipel át. Mindenhol ott szeretne lenni (és ott is van), mindenhol rendezkedni szeretne (és rendezkedik is). 

Kép

Fokosból nagy vadász lesz! Nagyon jól érzi magát új gazdáival. Kutyatársaságban sem szenved hiányt, mivel együtt lakik egy szálkás tacsival és gazdái barátainál egy erdélyi kopó lánnyal is rendszeresen játszhat. 

Kép

Flótás

Köszönjük a beszámolókat, a törődést , a szeretetet az új gazdiknak és nagyon várjuk az újabb híreket, képeket!