Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nógrádi gyakorlás

2010.04.12

Érdekesnek ígérkezett a nap, hiszen régen voltunk már a kutyákkal gyakorolni, emellett az új kutyaszállító utánfutót is most avattuk fel. A négy kutyát így teljesen kényelmesen szállíthattuk, és Lordnak is volt külön helye a hátsó ülésen. A csapatot tehát Cudar, Csiga, Csoda, Dede és Lordi alkotta. Aminek külön örültünk, hogy Cserkész, becsületes nevén Kanász is bejelentkezett a gyakorlásra, így az alom utolsó, még kertben ki nem próbált kutyáját is megnézhettük munka közben.

Cudar a disznó nyomában A gyakorló kertben 3 disznó volt. egy rutinos öreg, és kettő fiatalka. A kutyák nagyon élvezték a munkát, egyik jobban lihegett, mint a másik, amikor végeztek. A legmeggyőzőbb változatlanul Cudar volt. Ő szerintem akármeddig elhajkurászná a disznókat. Csiga és Csoda határozottsága még nőhet, hiszen ők néhány perc lendületes munka után visszajöttek hozzánk, bátorításunkra aztán folytatták a munkát. Dedének is új volt még a helyzet, de nem vallott szégyent, a végére  belejött, és gyönyörű hanggal hajtotta a disznókat. A páros munkában nem találtunk kivetnivalót. Akármelyik együttes megállta a helyét.

Páros munka

Kanász is szépen teljesített, először Csigával ment egy kört, itt még látszott, hogy új neki a dolog, de aztán Cudarral megtalálta a dologban az igazi élvezetet.

Lordi meg csak ugatott, ugatott.... Lordi mindeközben kivülről szemlélte a történéseket és hangosan kommentálta őket, majd a gyakorlás vége fele elengedtük, és a kert mentén fel alá rohanva, ugatva "segítette" a bent dolgozókat. A végére úgy elfáradt, hogy úgy kellett betenni az autóba.

Linda! Köszi a képeket!